Kezdődobás-program Mezőtúron

IMG_1175

Újszerű, ezúttal a legfiatalabbakat érintő projektet indít el a Magyar Kézilabda Szövetség. A fesztiválsorozat legfontosabb küldetése, hogy a játékokon, játékos feladatokon keresztül minél több gyermek fedezhesse fel a sport élményét, és tanulja meg a játékok alapjait. A Kezdődobás-program további célja, hogy a részt vevő tanulók változatos környezetben, játékos formában gyakorolják a kézilabda sportág alapvető technikai és taktikai elemeit, lehetővé téve közben, hogy minden tanuló sikeresnek és kompetensnek érezhesse magát. A rendezvény alatt a szervezők a pozitív játékélmény megszerzésére helyezik a hangsúlyt – számolt be az mksz.hu.

(Forrás: https://www.utanpotlassport.hu/2020/02/02/kezilabda-kezdodobas-a-legkisebbeket-is-felemelne-a-szovetseg-uj-programja-2/)

A Miklós TV cikke itt olvasható.

Összefoglaló videó nézhető meg itt.

A program képei ide kattintva tekinthetők meg.

Elhunyt Horváth József, a megyei szövetség örökös tiszteletbeli elnöke

hj

Rossz hír érkezett szövetségünkbe. 81 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Horváth József egykori kézilabdázó, edző, sportvezető. A kézilabdás berkekben kedvelt Józsi bácsit mindenki Mesternek hívta, és tisztelte. Játékosként 28 alkalommal szerepelt a válogatottban. Az 1990-as évektől kezdve a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kézilabda Szövetség elnökeként tevékenykedett egészen 2015-ig. Érdemei elismeréseként a közgyűlés egyhangúlag megválasztotta örökös tiszteletbeli elnöknek.

2019. december 18-án szerdán 11 órakor a Szolnoki Szentlélek Katolikus Templomban lesz a gyászmise, majd utána a gyászszertartás.

Gyászolunk

Életének 90. évében, 2019. június 29-én elhunyt Kesjár András többszörös nagy- és kispályás válogatott kézilabdázó, a martfűi kézilabdasport legendája, aki többek közt tagja volt az 1964. évi kispályás világbajnokságon 8. helyezést elért magyar csapatnak is. A család a temetéséről később intézkedik.

Kesjár András a svédek elleni válogatott mérkőzésen

Kép forrása: http://www.martfu.hu/?module=news&fname=sport

 

Eldőlt, ki a bajnok

CSC_0270

Karcagon zajlott az utolsó előtti bajnoki meccsnap a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Férfi Kézilabda Bajnokságban, ahol végérvényesen eldőlt a jelenleg képzeletbeli arany és ezüst érmes csapatok rangsora.

A karcagi helyszín a nézők kedvét is meghozta az esős időjárás ellenére is, ahol az utánpótlás generációjától kezdődően a sport nagyobb szerelmesei is izgatott figyelemmel kísérhették végig a megyei bajnokság mérkőzéseit.

Eredmények:
Tiszaföldvári KK – Karcagi SE 27 – 32
HE-DO B. Braun Gyöngyös U – Martfűi FKE 35 – 25
Abonyi KC II. – Tiszaföldvári KK 28 – 23
Martfűi FKE – Rákóczifalva FKK 30 – 22
Szolnoki KCSE II. – Abonyi KC II. 22 – 20
Rákóczifalva FKK – Gyöngyössolymos SE 21 – 32
Karcagi SE – Szolnoki KCSE II. 22 – 20

Reméljük az utolsó, záró forduló eseményeit még többen fogják figyelemmel kísérni, hiszen a díjkiosztóra is sor fog kerülni Tiszaföldváron 2019. május 19-én.

A tabella 3.-4. helyezéséért viszont még az utolsó fordulóban küzdeni kell ugyanúgy, ahogy az 5.-6.-ért is, hiszen pontegyenlőséggel állnak a csapatok fej-fej mellett.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Cikk írója: Bodnár Csaba