Elhunyt Horváth József, a megyei szövetség örökös tiszteletbeli elnöke

hj

Rossz hír érkezett szövetségünkbe. 81 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Horváth József egykori kézilabdázó, edző, sportvezető. A kézilabdás berkekben kedvelt Józsi bácsit mindenki Mesternek hívta, és tisztelte. Játékosként 28 alkalommal szerepelt a válogatottban. Az 1990-as évektől kezdve a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kézilabda Szövetség elnökeként tevékenykedett egészen 2015-ig. Érdemei elismeréseként a közgyűlés egyhangúlag megválasztotta örökös tiszteletbeli elnöknek.

2019. december 18-án szerdán 11 órakor a Szolnoki Szentlélek Katolikus Templomban lesz a gyászmise, majd utána a gyászszertartás.

Gyászolunk

Életének 90. évében, 2019. június 29-én elhunyt Kesjár András többszörös nagy- és kispályás válogatott kézilabdázó, a martfűi kézilabdasport legendája, aki többek közt tagja volt az 1964. évi kispályás világbajnokságon 8. helyezést elért magyar csapatnak is. A család a temetéséről később intézkedik.

Kesjár András a svédek elleni válogatott mérkőzésen

Kép forrása: http://www.martfu.hu/?module=news&fname=sport

 

Eldőlt, ki a bajnok

CSC_0270

Karcagon zajlott az utolsó előtti bajnoki meccsnap a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Férfi Kézilabda Bajnokságban, ahol végérvényesen eldőlt a jelenleg képzeletbeli arany és ezüst érmes csapatok rangsora.

A karcagi helyszín a nézők kedvét is meghozta az esős időjárás ellenére is, ahol az utánpótlás generációjától kezdődően a sport nagyobb szerelmesei is izgatott figyelemmel kísérhették végig a megyei bajnokság mérkőzéseit.

Eredmények:
Tiszaföldvári KK – Karcagi SE 27 – 32
HE-DO B. Braun Gyöngyös U – Martfűi FKE 35 – 25
Abonyi KC II. – Tiszaföldvári KK 28 – 23
Martfűi FKE – Rákóczifalva FKK 30 – 22
Szolnoki KCSE II. – Abonyi KC II. 22 – 20
Rákóczifalva FKK – Gyöngyössolymos SE 21 – 32
Karcagi SE – Szolnoki KCSE II. 22 – 20

Reméljük az utolsó, záró forduló eseményeit még többen fogják figyelemmel kísérni, hiszen a díjkiosztóra is sor fog kerülni Tiszaföldváron 2019. május 19-én.

A tabella 3.-4. helyezéséért viszont még az utolsó fordulóban küzdeni kell ugyanúgy, ahogy az 5.-6.-ért is, hiszen pontegyenlőséggel állnak a csapatok fej-fej mellett.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Cikk írója: Bodnár Csaba

Martfű a bajnok!

DSC_0519

Kunhegyes, 2019.04.14. Megyei női bajnokság

Szolnoki KCSE – Fegyvernek VSE 31 – 21
Martfűi VSE – Túrkevei VSE 23 – 16
Diósgyőri KSE – Szolnoki KCSE 21 – 22
Jászfényszaru VSE – Martfűi VSE 15 – 31
Berekfürdői SE – Diósgyőri KSE 20 – 21
Jászfényszaru VSE – Fegyvernek VSE 21 – 18

A Kunhegyesen megrendezésre került JNSZ megyei női bajnokság aktuális fordulója választ adott arra, ki is állhat a dobogó legfelső fokára. Martfű a bajnok!

A többi hely viszont még kiadó és az utolsó fordulón kerülnek kiosztásra a helyezések, ahová minden sportbarátot, kézilabda iránt érdeklődőt szeretettel várunk! A belépés ingyenes!

(Bodnár Csaba)

Fotók a Vidék.MA-A vidék friss hírei jóvoltából a Galériában, vagy ide kattintva.

 

Félszáz néző előtt küzdöttek a lányok

DSC_0031

Túrkeve, 2019.04.12. Megyei női bajnokság

Túrkevei VSE – Berekfürdői SE 25-24

A  mérkőzés – félszáz néző előtt – a fej-fej melletti kitartó küzdelmek eredményét hozta, ahol a túrkevei csapat mindössze 1 gólos előnye a mérkőzés végéig kitartott.

A sérülteknek mielőbbi felépülést kívánunk!

(Bodnár Csaba)

Fotók a Vidék.MA-A vidék friss hírei jóvoltából a Galériában, vagy ide kattintva.

Meglepetést tartogatott a vasárnapi férfi forduló

CSC_0272

Múlt vasárnap Martfűn csaptak össze a megyei férfi csapatok. Aki kihagyta, bizony bánhatja, mert a vasárnap nem a papírformát hozta.

A bajnokság ugyan közeledik a végéhez, a csapatok sok változáson estek át. Az idény közben szerzett sérülések új taktikát, vagy éppen olyan játékosokat hoztak a pályára, akiket eddig nem sokat láthattak a nézők.

A kitartás pedig sokszor csere nélküli csapatokkal is meghozza gyümölcsét, ahogy tett a mostani fordulón a Rákóczifalva FKK- Szolnoki KCSE II mérkőzésen is. A falvai csapat ugyanis üres kispaddal vívta végig a meccset ahol a folyamatos fej-fej melletti küzdelemből végül 2 gólos előnyre tettek szert és győztek is.

Hasonló meglepetést tartogatott a Gyöngyössolymos SE csapata is a fiatal karcagiak ellen, ahol az utolsó pillanatig ingott a mérleg a mérkőzés kimenetelét érintően. Végül a solymosiak – szintén  csere nélkül – beállították az 1 gólos győzelmet.

Így a tabella állása átrendeződni látszódik. Az első helyet továbbra is a veretlen He-Do B.Braun csapata vezeti, akiket a Martfűi FKE követ.

A harmadik helyért küzdelem folyik, hiszen azonos pontszáma van a Karcagi SE és Gyöngyössolymos SE csapatainak. A bajnokság másik felét érintően is szintén szorosak a helyezések, hiszen az Abonyi KC II és a Szolnoki KCSE II között 2 pont a különbség, míg a Tiszaföldvári KK és Rákóczifalva FKK 1 ponttal áll egymástól.

A soron következő 3 bajnoki forduló bizony a helyosztókért szól, amely legközelebbi időpontban 2019. április 7-én Gyöngyösön várja az érdeklődőket. (Lesz még Karcagon április 28-án, illetve Tiszaföldváron május 19-én.)

(Cikk: Bodnár Csaba)

Fotók a Vidék.MA-A vidék friss hírei jóvoltából a Galériában, vagy ide kattintva.