Crazy Kézi – BEKKA Strandkézilabda kupa III.forduló

Helyszín/időpont: Törökszentmiklós, 2020.08.30

Szervező: Polgár András, Törökszentmiklós Város Önkormányzata

A Törökszentmiklóson megrendezésre kerülő 3 fordulós strandkézilabda kupa III. fordulójára 5 lány és 4 fiú csapat nevezett!

A lányok is és a fiúk is körmérkőzés keretein belül mérték össze erejüket. A nyár egyik legmelegebb napján 34 fokos időben került megrendezésre a Crazy Kézi-Bekka strandkézilabda kupa III. fordulója. A hölgyek mezőnyében ismét egy új csapatot köszönthettünk, sajnos emellett többen az utolsó pillanatban kényszerültek a nevezésüket visszamondani, teremkézilabda elfoglaltságuk miatt. A nap pikantériáját az jelentette, hogy több olyan csapat is esélyes volt a 3. forduló végén az abszolút helyezések megszerzésére, akik ezzel számolva komoly felkészülést maguk mögött tudva várták a mérkőzéseket. Ennek köszönhetően egy-egy gól, szép megmozdulás után is hangos örömkiáltással ünnepelték egymást a játékosok. Kiélezett, magas színvonalú mérkőzéseket láthattak a szép számban kilátogató strandvendégek. A körmérkőzéses lebonyolítás miatt néhány kérdés már az első két meccs után eldőlt, de az összesítések miatt maradt nyitott kérdés az utolsó mérkőzésekre is. Így végig izgalmas tétre menő mérkőzések zajlottak a pályán.

A férfiak mezőnyében is köszönthettünk új csapatot. A Flamingók csapata részt vesz az országos strandkézilabda bajnokságban, ami befejezése után méltónak találtak bennünket még egy utolsó szezonzáró tornán való részvételre. Egy jó hangulatú nap keretein belül zajlottak a mérkőzések. A meleg idő miatt a fiúk az egy körös körmérkőzéses lebonyolítás mellett döntöttek. Látványos, nem szakértői szemnek is vonzó elemekkel tarkított „gála előadás” kerekedett a mérkőzésekből, ami méltó befejezése volt a 3 fordulós strandkézilabda kupának!

A 3 alkalom alatt sikerült új csapatokat megismerni, új kapcsolatokat építeni, amelyek mind a termi mind a strandkézilabda pályákon még hasznosak lehetnek. Minden csapat jó érzéssel búcsúzott el a strandkézilabda szezontól, és Törökszentmiklóstól. Ígéretet téve a jövő évi viszontlátásra és folytatásra!!!

Eredmények:

Nők

 1. Maják
 2. Rozéfröccs
 3. Másnaposok
 4. Bajos Csajok
 5. UhhDeKomoly

Különdíjasok:

Legjobb Kapus:   Molnár Ildikó (Rozéfröccs)

Gólkirálynő:        Kosiba Barbara (Maják)

Legjobb játékos: Gulyás Fanni (Másnaposok)

 

Fiúk

 1. Turmix
 2. Flamingók
 3. Alkohol-Terminátorok
 4. Négy!!4

Különdíjasok:

Legjobb Kapus:       Horváth Dávid (Turmix)

Gólkirály:                Uhrin Roland  (Turmix)

Legjobb játékos:     Keresztes Mihály (Négy!!4)

 

Az abszolút győztesek:

(a 3 forduló összesített pontjai alapján)

Nők:

 1. Maják
 2. Másnaposok
 3. UhhDeKomoly

Legjobb kapus: Szlávik Linda (Maják)

Legjobb játékos: Négyesi Nikolett (Maják)

Gólkirálynő: Kosiba Barbara (Maják) 98 gól

Férfiak:

 1. Turmix
 2. Alkohol-Terminátorok
 3. Négy!!4

Legjobb kapus: Horváth Dávid (Turmix)

Legjobb játékos:Kovács Tamás (Alkohol-Terminátorok)

Gólkirály: Uhrin Roland (Turmix) 122 gól

 

Köszönjük a részvételt és a kitartást a csapatoknak! Gratulálunk a győzteseknek!!

Külön köszönet a Törökszentmiklós Város Önkormányzatának a helyszín biztosításáért! Valamint támogatóinknak a különdíjakért, a JNSZ-megyei Kézilabda Szövetség segítségéért és a játékvezetők biztosításáért.

A fotók és a további információk megtalálhatóak a Crazy Kézi – Bekka Strandkézilabda Törökszentmiklóson hivatalos Facebook oldalon is!

 

Polgár András

Crazy Kézi – BEKKA Strandkézilabda kupa II.forduló

Helyszín/időpont: Törökszentmiklós, 2020.07.26

Szervező: Polgár András, Törökszentmiklós Város Önkormányzata

A Törökszentmiklóson megrendezésre kerülő 3 fordulós strandkézilabda kupa II. fordulójára 7 lány és 4 fiú csapat nevezett!

A lányok egy 4-es és egy 3-as csoportban, míg a fiúk körmérkőzés keretein belül mérték össze erejüket. Igazi strandidőben került megrendezésre a Crazy Kézi-Bekka strandkézilabda kupa II. fordulója. A hölgyek mezőnyében 2 új csapatot is köszönthettünk, ők Budapestről jöttek hozzánk. (Ez is bizonyítja, hogy gyorsan jó híre ment az eseménynek.) Rutinos, rendszeres strandkézilabda torna résztvevő csapatok mezőnye gyűlt össze erre a napra, ami kiélezett, helyenként paprikás hangulatú mérkőzéseket eredményezett. Mind a csoportmérkőzéseken, mind a helyosztókon szétlövés döntött egy-egy csapat javára a helyezések eldöntésekor. A bronzmeccs és a döntő is a végletekig kiélezett csatát eredményezett, ahol a szétlövés 5-5 lövése után sem volt döntés és csak a hirtelen halál után született végeredmény.

A férfiak mezőnyében megtalálható volt a Szállítók csapata, akik a mi rendezvényünk keretein belül szervezték saját csapatuk nosztalgia napját, ezzel is megtisztelve bennünket azzal, hogy régi kézilabdások is jelen voltak a rendezvényen. Egy jó hangulatú nap keretein belül zajlottak a mérkőzések, melyek szünetében baráti beszélgetéseké, nosztalgiázásoké volt a főszerep.

Eredmények:

Nők

 1. Másnaposok
 2. Bajoscsajok
 3. XVI. Ker. KMSE
 4. Maják
 5. MAFC
 6. UhhDeKomoly
 7. Bájos Csajok

 

Különdíjasok:

Legjobb Kapus:    Jammoul Lulu (Bajoscsajok)

Gólkirálynő:         Németh Kata (MAFC)

Legjobb játékos: Gajdos Petra (Bajoscsajok)

Fiúk

 1. Turmix
 2. Négy!!4
 3. Alkohol-Terminátorok
 4. Szállítók

Különdíjasok:

Legjobb Kapus:       Sávai Levente (Szállítók)

Gólkirály:                Nyikos Tamás (Szállítók)

Legjobb játékos:     Kovács Tamás (Alkohol-T.)

 

Köszönjük a részvételt és a kitartást a csapatoknak! Gratulálunk a győzteseknek!!

Várjuk a csapatokat és új jelentkezőket a következő fordulókra!

A következő, egyben záró forduló időpontja:

 • 08.30 vasárnap

Az időpontok, a fotók és a további információk megtalálhatóak a Crazy Kézi – Bekka Strandkézilabda Törökszentmiklóson hivatalos Facebook oldalon is!

Várjuk régi és új csapatok jelentkezését is!!

 

Polgár András

Crazy Kézi – BEKKA Strandkézilabda kupa I.forduló

bekka1

Törökszentmiklós, 2020.06.21
Szervező: Polgár András, Törökszentmiklós Város Önkormányzata

A Törökszentmiklóson megrendezésre kerülő 3 fordulós strandkézilabda kupa I. fordulójára hat lány és három fiú csapat nevezett!
A lányok 2×3 csapatos csoportokban, míg a fiúk körmérkőzés keretein belül mérték össze erejüket. A délelőtt folyamán kegyes volt az időjárás velünk, a sok felhő közül néha a nap is kikukucskált, de sajnos délutánra leszakadt az ég! Az edzett játékosoknak ez nem szegte kedvét, viszont a játék színvonala a csúszós labda, a vizes homok és a rossz körülmények miatt igen sokat esett. Azonban a jókedv nem hanyatlott, így összességében egy küzdelmes, látványos összecsapásokkal tűzdelt hangulatos rendezvényen vagyunk túl.

Eredmények:

Nők
I. Maják
II. Másnaposok
III. MAFC
IV. Uhhdekomoly
V. Kóka Beach
VI. Amazonok

Különdíjasok:
Legjobb Kapus: Szlávik Linda (Maják)
Gólkirálynő: Négyesi Tünde (MAFC)
Legjobb játékos: Négyesi Nikoletta (Maják)

Fiúk
I. Turmix
II. Alkohol-Terminátorok
III. NÉGY!!4

Különdíjasok:
Legjobb Kapus: Nagy Zoltán (NÉGY!!4)
Gólkirály: Uhrin Roland (Turmix)
Legjobb játékos: Csizmadia Tamás (Alkohol-T.)

Köszönjük a részvételt és a kitartást a csapatoknak! Gratulálunk a győzteseknek!!
Várjuk a csapatokat és új jelentkezőket a következő fordulókra!
A következő 2 forduló időpontjai:
II. 2020.07.26 vasárnap
III. 2020.08.30 vasárnap
Az időpontok, a fotók és a további információk megtalálhatóak a Crazy Kézi – Bekka Strandkézilabda Törökszentmiklóson hivatalos Facebook oldalon is!
Várjuk régi és új csapatok jelentkezését is!!

Fotók itt, videó itt tekinthetők meg.

Polgár András

Elkészült a 2020-2021. év JNSZ megyei felnőtt bajnokságainak versenykiírása!

Terveink szerint szeptembertől zökkenőmentesen, mindenfajta megkötések nélkül tudjuk kezdeni a bajnokságokat. A tavalyi csonka idény után idén a JNSZ Megyei Kézilabda Szövetség vezetősége úgy döntött, hogy a 2020-2021-es bajnoki idényben elengedi a nevezési díjat, ezzel is segítve a megyei bajnokságban szereplő csapatok működését. A 2020-2021 évi Jász-Nagykun-Szolnok megyei kézilabda bajnokság versenykiírása és az aktuális nevezési lap a letölthető dokumentumok között is megtalálható.

 

Utánpótlás strandkézilabda-torna 2020

strandkézi csoport

A megyei kézilabda szövetség 2020.06.10-én idén második alkalommal rendezte meg az utánpótlás csapatok részére a megyei strandkézilabda bajnokságot. Idén a törökszentmiklósi strandfürdő biztosította helyszínt a rendezvénynek, ahol U-12-es korosztálytól az ifjúsági korosztályig versenyeztek a csapatok. A résztvevő egyesületek a következőek voltak: Sütő Kézisuli Karcag, Túrkevei VSE, Petőfi DSE Túrkeve, Mezőtúri AFC, Tiszaföldvár VSE, és a helyi Törökszentmiklósi Székács KE. Az idő kegyes volt a sportolókhoz, így remek hangulatban, napsütésben értek véget a mérkőzések, amelyeket a díjátadó ünnepség követett, ahol a díjakat Törökszentmiklós polgármestere, Markót Imre és Jász-Nagykun-Szolnok megye kézilabda szakfelügyelője, B. Tóth János adta át.

További képek ide kattintva tekinthetők meg.

(Írta Varga István.)

A Magyar Kézilabda Szövetség ajánlása az edzések újrakezdésével kapcsolatban

A 2020. május 4-én életbe lépő új rendelkezések alapján az Országos Sportegységügyi Intézet állásfoglalásával összhangban elkészült a Magyar Kézilabda Szövetség ajánlása az edzések újrakezdésével kapcsolatban.

MKSZ-ajánlás az edzések újrakezdésére

COVID-19 checklist sportolók, stábtagok és lehetséges fertőzöttek részére

Állásfoglalás az élsport egészségügyi prevenciós lehetőségeiről a kijárási korlátozás enyhítése kapcsán

Befejezettnek nyilvánította a szezon versenyeit az MKSZ

Az MKSZ elnöksége 2020.04.09-én a jelenlegi helyzetre való tekintettel meghozta az egyetlen észszerű döntést: befejezettnek nyilvánította a 2019/2020. évad összes versenyét. A JNSZ Megyei Kézilabda Szövetség teljes mértékben támogatta a döntés meghozatalát, annak minden részével egyetért. Természetesen szomorú, hogy nem lehetett befejezni a bajnoki küzdelmeket, de a hátralévő mérkőzések lejátszása nélkül nem lehetett eredményt hirdetni. A megyei bajnokságok küzdelmeiben is szoros csaták lettek volna hátra az érmek megszerzéséért és a feljutásért, de sajnálatos módon a járvány közbeszólt. A 2020/2021. szezon küzdelemsorozatai remélhetőleg a megszokott időpontban elkezdődhetnek. A szövetség folyamatosan tájékoztatja a csapatokat a helyzet változásáról, a 2020/2021. évi versenykiírásról.

Kívánunk mindenkinek jó egészséget! Vigyázzatok magatokra!

 

Kezdődobás-program Mezőtúron

IMG_1175

Újszerű, ezúttal a legfiatalabbakat érintő projektet indít el a Magyar Kézilabda Szövetség. A fesztiválsorozat legfontosabb küldetése, hogy a játékokon, játékos feladatokon keresztül minél több gyermek fedezhesse fel a sport élményét, és tanulja meg a játékok alapjait. A Kezdődobás-program további célja, hogy a részt vevő tanulók változatos környezetben, játékos formában gyakorolják a kézilabda sportág alapvető technikai és taktikai elemeit, lehetővé téve közben, hogy minden tanuló sikeresnek és kompetensnek érezhesse magát. A rendezvény alatt a szervezők a pozitív játékélmény megszerzésére helyezik a hangsúlyt – számolt be az mksz.hu.

(Forrás: https://www.utanpotlassport.hu/2020/02/02/kezilabda-kezdodobas-a-legkisebbeket-is-felemelne-a-szovetseg-uj-programja-2/)

A Miklós TV cikke itt olvasható.

Összefoglaló videó nézhető meg itt.

A program képei ide kattintva tekinthetők meg.