Speciális kézilabda tornát rendezett szövetségünk Tiszaföldváron

Az elmúlt vasárnap nagyszabású kézilabda gálát rendezett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kézilabda Szövetség Tiszaföldváron, amelyre Győrtől Nyíregyházáig érkeztek a csapatok. A településen a kézilabda események megszokottak, ezúttal viszont különleges mérkőzéseket láthattak a kilátogató érdeklődők. A város két sportcsarnokában a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség (MSOSZ) és a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) által szervezett Országos Egyesített Kézilabda Kupa IV. fordulójának mérkőzéseire került sor. A nap legfontosabb célja az érzékenyítés volt, amely során versenylehetőséget kaptak az értelmi fogyatékosággal élők, akik partnerjátékosok segítségével három divízióban vívtak hatalmas küzdelmet az érmekért, és az értékes ajándékokért. Nagyszerű érzés volt nézni a mérkőzéseket, látszott a felkészítő edzők munkája, és az a lelkesedés, amit tapasztalni lehetett a játékosok részéről, szinte hihetetlen volt. Hallgatni, ahogy egy középkorú férfi ecseteli, mekkora élmény neki a bronzérem, mert csak a negyedik helyezésre számított, vagy amikor egy fiatal pályakezdő gyógypedagógus hölgy türelmesen vezeti csapatát a pályán és azon kívül is példát mutatva, egészen felemelő érzés volt. Aki részesévé vált az eseménynek láthatta, milyen fontos a mai társadalomban az integráció, hogy elfogadjuk, vannak, akik értelmi fogyatékossággal élnek közöttünk, de ők is ugyanolyan érzelmekkel bírnak, és szeretnének teljes életet élni, aminek a sport egy nagyon fontos része.
Az esemény kiemelt társadalmi szerepét bizonyítja, hogy rengeteg támogató állt mellé. Az eredményhirdetéskor gyönyörű érmek, különleges emlékplakettek, különdíjak, sportszerek találtak gazdára, senki nem távozott üres kézzel. A díjátadó után csupa mosolygós, vidám arcot lehetett látni a sportolók között, akik büszkén mutatták egymásnak, milyen ajándékokat kaptak. A gálán már a megnyitó is különleges volt, hiszen az állandó részvevők mellett dr. Berkó Attila kormánymegbízott intézett buzdító szavakat a részvevőkhöz. Az eredményhirdetésre pedig rengeteg prominens személy érkezett.
A díjak átadásában Herczeg Zsolt (FIDESZ Országgyűlési Képviselőjelöltje), Nagy Ferenc (Tiszaföldvári Vállalkozók egyesülete), Cseuz Zsolt (Tiszaföldvár Város Önkormányzati képviselője), Auer Károly (Győr-Moson-Sopron Megyei Kézilabda Szövetség elnöke), Csomor Tibor (MKSZ Parasport Albizottság vezető), Szappanos Pál István (MKSZ Parasport Albizottság elnöke), Szloska Ernő Krisztián (Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kézilabda Szövetség elnöke) vettek részt. Külön ki kell emelni Czoborné Kilián Ildikó kézilabda szakágvezetőt és dr. Jády Györgyöt, az MSOSZ országos sportigazgatóját, akik fantasztikus szervező munkát végeztek.

Írta Varga István

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.