Vármegyei bajnokság őszi fordulóinak értékelése

A 2023-2024. évi vármegyei bajnokság az előző évektől eltérően csak október közepén kezdődött el. Ennek oka, hogy évről évre csökken az országban a felnőtt csapatok száma, ami vármegyénkben is jól érzékelhető. Vármegyénkben jelenleg 4 férfi és 1 női NBII-es csapat mellett 1 férfi és 3 női csapat szerepel vármegyei bajnokságban felnőtt szinten.  Ennek megfelelően az egyetlen vármegyei férfi csapatunk (Kunszentmárton KSK) a Csongrád-Csanád vármegyei bajnokságban szerepel. A nőknél pedig a csapatokkal való egyeztetés után 3 csapattal szerveztük meg a bajnokságot, ezzel csatlakoztunk ahhoz a 8 vármegyéhez ahol rajtunk kívül még sikerült női bajnokságot szervezni.
Az őszi fordulók alatt mindhárom nevező csapat (Jászfényszaru VSE, Törökszentmiklósi Székács KE, Túrkevei VSE) egy mini tornát rendezett a saját otthonában. A lejátszott mérkőzések alatt egyértelműnek tűnik, hogy a legnagyobb játékerőt a címvédő túrkevei csapat képviseli, akik pontveszteség nélkül vezetik a tabellát. A második helyen jelenleg a Jászfényszaru csapata áll, őket követi az idei szezonban újjáalakuló Székács csapata, akik az alapokról elkezdve nagy lépésekben kezdenek felzárkózni a riválisokhoz, amelynek eredményeképpen az utolsó túrkevei fordulón megszerezték első pontjukat a Jászfényszaru csapata ellen. Az őszi fordulók alatt jó volt látni a csapatok lelkesedését, és folyamatos fejlődését, ami alapján joggal bízhatunk abban, hogy hamarosan több csapattal még színvonalasabb bajnokságot tudunk rendezni a következő években.
A tavaszi folytatásban a tervek szerint a csapatok az őszhöz hasonlóan 3 fordulóban szerepelnek, és minden helyszínen egy minitorna keretében mérik össze tudásukat. A tavaszi fordulók időpontjai és helyszínei január végére kerülnek fel az MKSZ oldalára.
Varga István
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.